Armando De Vincentis, Ιατρικός Διευθυντής, Acarpia Farmaceutici sr

Η επιστημονική κοινότητα, έντονα αφοσιωμένη στη μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19, στρέφει την προσοχή της και σε έναν πιθανό ρόλο που θα μπορούσε να ασκήσει η κολχικίνη στη θεραπεία ασθενών με ήπια συμπτώματα.

Η καναδική κυβέρνηση μόλις ξεκίνησε εκτεταμένη κλινική δοκιμή, συντονισμένη από τον Δρ Tardif, που θα περιλαμβάνει 6.000 ασθενείς.

“Δεν έχω αποδείξεις ότι θα λειτουργήσει. Αλλά αν λειτουργεί, και συμφωνώ ότι είναι μια μεγάλη υπόθεση, μπορούμε να ονειρευτούμε. Εάν δεν φοβάστε πλέον, ή πολύ λιγότερο, τις σοβαρές επιπλοκές του COVID-19, που αλλάζουν τα πάντα. Δεν χρειάζεται πλέον να κλειδώνουμε τους ανθρώπους και να τους απομονώσουμε. Αντιμετωπίζουμε μια ασθένεια η οποία είναι εντελώς καινούργια. Μόλις μεταμόρφωσε την παγκόσμια σκηνή αμέσως. ” λέει ο Δρ Tardif.

‘Aλλες μικρότερες εμπειρίες ξεκινούν αλλού.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι μελέτες θα είναι χρήσιμες για τους ασθενείς και θα αυξήσουν τις γνώσεις μας για την κολχικίνη και ελπίζουμε ότι θα είναι σημαντική για την πρόοδο της ιατρικής.

https://www.france24.com/en/20200323-researchers-study-drug-to-reduce-covid-19-complications

Οι ερευνητές μελετούν το φάρμακο για να μειώσουν τις επιπλοκές του COVID-19

Εκδόθηκε στις: 23/03/2020 -17: 52 Τροποποιήθηκε: 23/03/2020 -17: 51

Μόντρεαλ (AFP)

Καναδοί ερευνητές ξεκίνησαν μια μελέτη τη Δευτέρα για τη χρήση ενός ισχυρού αντιφλεγμονώδους φαρμάκου για τη μείωση των κινδύνων πνευμονικών επιπλοκών και θανάτου που σχετίζονται με το νέο coronavirus.

Αρκετοί ασθενείς με COVID-19 είχαν σοβαρές επιπλοκές από την αύξηση των ενεργοποιημένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στους πνεύμονες – γνωστή ως «θύελλα κυτοκίνης».

Σε μια θύελλα κυτοκίνης, το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλεί υπερβολική επαφή και βλάπτει τον πνευμονικό ιστό, οδηγώντας σε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και αποτυχία πολλών οργάνων.

Μια ομάδα υπό την ηγεσία του Jean-Claude Tardif, διευθυντή του ερευνητικού κέντρου του Μόντρεαλ Καρδιά Ινστιτούτο και καθηγητής της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, ελπίζουν ότι το φάρμακο colchicine θα λειτουργήσει για να μετριάσει την υπερπαραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και των ενεργοποιητικών τους ενώσεων – -σε ασθενείς με COVID-19.

Εάν αποδειχθεί επιτυχής, το φάρμακο – το οποίο χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας και της περικαρδίτιδας (φλεγμονή της μεμβράνης της καρδιάς) και είναι άμεσα διαθέσιμο και φθηνό – θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό εργαλείο στον αγώνα κατά της πανδημίας.

23/3/20