Αγαπητέ συνεργάτη,

Η KARIAN είναι υπεύθυνη για την διακίνηση & προώθηση του ιδιοσκευάσματος COLCHICINA ACARPIA στην Ελλάδα.
Οι διουρητικές, αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της Κολχικίνης είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Η Κολχικίνη, με βάση τις κλινικές μελέτες και τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, αποτελεί την πρώτη επιλογή για την θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας, της περικαρδίτιδας, του μεσογειακού πυρετού και της νόσου Behcet, με επίσημη ένδειξη την θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας.
Ήδη διεξάγεται η μελέτη GRECCO-19 από κορυφαίους Έλληνες ιατρούς με την έγκριση του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας για τη χρήση της κοχλικίνης σε ασθενείς με COVID-19. Παράλληλα διεξάγονται άλλες 3 κλινικές μελέτες στον Καναδά, την γειτονική Ιταλία και την Λατινική Αμερική για τη χρήση της κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19.
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στην COLCHICINA ACARPIA , την πρωτότυπη & μοναδική κολχικίνη στην Ελληνική Φαρμακευτική Αγορά και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της αγοράς.

Στην διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Μινόπουλος
Γενικός Διευθυντής

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΛΧΙΚΙΝΗΣ ΣΤΟΝ COVID-19

Με βάση το σκεπτικό των ερευνητών η κολχικίνη με την ισχυρή αντιφλεγμονώδη της δράση, τα εξαιρετικά αποτελέσματα σε κλινικές μελέτες ειδικά στην καρδιολογία, τις συστάσεις διεθνών επιστημονικών φορέων αλλά και την εκτεταμένη κλινική εμπειρία μπορεί να αποτελέσει προστατευτικό παράγοντα για την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς που νοσούν από τον COVIC-19 και να μειώσει τις επιπλοκές σε καρδιά και πνεύμονες βελτιώνοντας την πρόγνωση του ασθενή και μειώνοντας τον αριθμό των διασωληνώσεων και των θανάτων.

Παράλληλα διεξάγονται άλλες 3 κλινικές μελέτες στον Καναδά, την γειτονική Ιταλία και την Λατινική Αμερική για τη χρήση της κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στις παρακάτω διευθύνσεις:

1. ITALY, PHASE 2: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04322565
2. CANADA, PHASE 3: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04322682
3. LATIN AMERICA, PHASE 3: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04328480

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
https://www.protothema.gr/greece/article/992494/kolhikini-ena-palaio-farmako-stin-nea-mahi-enadia-ston-koronoio/

Κορωνοϊός: Το φάρμακο κολχικίνη, η ελληνική πρόταση στη μάχη κατά του ιού
Είναι ένα γνωστό φάρμακο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών παθήσεων – Κατατέθηκε από επιστημονική ομάδα ερευνητική πρόταση στον ΕΟΔΥ
Μεγάλη ερευνητική ομάδα υπό τον καθηγητή Καρδιολογίας κ. Σπύρο Δευτεραίο, κατέθεσε ερευνητική πρόταση στον ΕΟΔΥ που αφορά την χρήση ενός γνωστού φαρμάκου, της κολχικίνης, για τη θεραπεία ασθενών από την νόσο του κορωνοϊού (COVID-19).

Στο ερευνητικό πρωτόκολλο συμμετέχει μεγάλος αριθμός διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, από τον χώρο της της Λοιμωξιολογίας, της Καρδιολογίας, της Επιδημιολογίας, της Πνευμονολογίας και της Εντατικής Θεραπείας, όπως φαίνεται παρακάτω:

Μελέτη GRECCO-19 (The Greek study in the Effects of Colchicine in Covid-19 complications prevention)

Σπυρίδων Γ. Δευτεραίος, Γεράσιμος Σιάσος, Γεώργιος Γιαννόπουλος, Δημήτριος Α. Βραχάτης, Χρήστος Αγγελίδης, Σωτηρία Γ. Γιωτάκη, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, Ελένη Γιαμαρέλλου, Χαράλαμπος Γώγος, Γεώργιος Δαΐκος, Μάριος Λαζανάς, Παγώνα Λάγιου, Γεώργιος Σαρόγλου, Νικόλαος Σύψας, Σωτήριος Τσιόδρας, Δημήτριος Χατζηγεωργίου, Νικόλαος Μουσσάς, Αναστασία Κοτανίδου, Νικόλαος Κουλούρης, Ευάγγελος Οικονόμου, Ανδρέας Καούκης, Χαράλαμπος Κοσσυβάκης, Κωνσταντίνος Ραϊσάκης, Κατερίνα Φουντουλάκη, Μιχάλης Κόμης, Δημήτριος Τσιαχρής, Ελένη Σαρρή, Ανδρέας Θεοδωράκης, Luis Martinez-Dolz, Sanz-Sánchez Jorge, Bernhard Reimers, Giulio G. Stefanini, Michael Cleman, Δημήτριος Φιλίππου, Χριστόφορος Δ. Ολύμπιος, Βλάσιος Ν. Πυργάκης, Ιωάννης Γουδέβενος, Γεώργιος Χάχαλης, Θεόφιλος Μ. Κωλέττης, Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης, Δημήτριος Τούσουλης, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Κέντρα Εξωτερικού
Department of Cardiovascular Medicine – Yale University, USA
Υπεύθυνος: Prof. Michael Cleman
Department of Cardiovascular Medicine, Humanitas Clinical and Research Institute, Rozzano, Milan, Italy
Υπεύθυνοι: Dr. Bernhard Reimers (Director), Prof. Giulio Stefanini
Cardiology Department, Hospital Universitario y Politécnico La Fe
University of Valencia. Valencia (Spain)
Υπεύθυνος: Dr. Luis Martínez Dolz MD, PhD, FESC (Director, Ass. Prof)

Η κολχικίνη είναι ένα γνωστό φάρμακο με αντιφλεγμονώδεις και άλλες μοναδικές ιδιότητες, που χρησιμοποιείται για την θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως η ουρική αρθρίτιδα, ο μεσογειακός πυρετός, οι περικαρδίτιδες και άλλες.

Την τελευταία 10ετία, οι Σ. Δευτεραίος, Χ. Στεφανάδης και M.Cleman (από το Yale University), επεξέτειναν τις ενδείξεις και χρησιμοποίησαν την κολχικίνη με επιτυχία στην αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής, το Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και στην αντιμετώπιση της επαναστένωσης των stent, δημοσιεύοντάς ερευνητικά αποτελέσματα σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Το ερευνητικό αυτό πρωτόκολλο, εγκρίθηκε ομόφωνα από την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΔΥ, και θα αρχίσει άμεσα η κλινική μελέτη.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης, ότι η κολχικίνη πιθανότατα θα έχει θετικό θεραπευτικό αποτέλεσμα σε ασθενείς με κορωνοϊο (νόσος COVID 19), ενισχύεται πολύ και από το γεγονός ότι μετά την Ελληνική ερευνητικό ομάδα, και ερευνητική ομάδα από τον Καναδά, ετοιμάζεται να χορηγήσει το φάρμακο σε 6.000 άτομα θετικά στον ιό, έχοντας ανακοινώσει σχετικό πρωτόκολλο.

26/3/2020
Armando De Vincentiis, Ιατρικός Διευθυντής, Acarpia Farmaceutici sr
Η επιστημονική κοινότητα, έντονα αφοσιωμένη στη μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19, στρέφει την προσοχή της και σε έναν πιθανό ρόλο που θα μπορούσε να ασκήσει η κολχικίνη στη θεραπεία ασθενών με ήπια συμπτώματα.

Η καναδική κυβέρνηση μόλις ξεκίνησε εκτεταμένη κλινική δοκιμή, συντονισμένη από τον Δρ Tardif, που θα περιλαμβάνει 6.000 ασθενείς.
“Δεν έχω αποδείξεις ότι θα λειτουργήσει. Αλλά αν λειτουργεί, και συμφωνώ ότι είναι μια μεγάλη υπόθεση, μπορούμε να ονειρευτούμε. Εάν δεν φοβάστε πλέον, ή πολύ λιγότερο, τις σοβαρές επιπλοκές του COVID-19, που αλλάζουν τα πάντα. Δεν χρειάζεται πλέον να κλειδώνουμε τους ανθρώπους και να τους απομονώσουμε. Αντιμετωπίζουμε μια ασθένεια η οποία είναι εντελώς καινούργια. Μόλις μεταμόρφωσε την παγκόσμια σκηνή αμέσως. ” λέει ο Δρ Tardif.

Aλλες μικρότερες εμπειρίες ξεκινούν αλλού.
Ελπίζουμε ότι αυτές οι μελέτες θα είναι χρήσιμες για τους ασθενείς και θα αυξήσουν τις γνώσεις μας για την κολχικίνη και ελπίζουμε ότι θα είναι σημαντική για την πρόοδο της ιατρικής.

https://www.france24.com/en/20200323-researchers-study-drug-to-reduce-covid-19-complications

Οι ερευνητές μελετούν το φάρμακο για να μειώσουν τις επιπλοκές του COVID-19
Εκδόθηκε στις: 23/03/2020 -17: 52 Τροποποιήθηκε: 23/03/2020 -17: 51
Μόντρεαλ (AFP)

Καναδοί ερευνητές ξεκίνησαν μια μελέτη τη Δευτέρα για τη χρήση ενός ισχυρού αντιφλεγμονώδους φαρμάκου για τη μείωση των κινδύνων πνευμονικών επιπλοκών και θανάτου που σχετίζονται με το νέο coronavirus.

Αρκετοί ασθενείς με COVID-19 είχαν σοβαρές επιπλοκές από την αύξηση των ενεργοποιημένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στους πνεύμονες – γνωστή ως «θύελλα κυτοκίνης».
Σε μια θύελλα κυτοκίνης, το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλεί υπερβολική επαφή και βλάπτει τον πνευμονικό ιστό, οδηγώντας σε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και αποτυχία πολλών οργάνων.
Μια ομάδα υπό την ηγεσία του Jean-Claude Tardif, διευθυντή του ερευνητικού κέντρου του Μόντρεαλ Καρδιά Ινστιτούτο και καθηγητής της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, ελπίζουν ότι το φάρμακο colchicine θα λειτουργήσει για να μετριάσει την υπερπαραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και των ενεργοποιητικών τους ενώσεων – -σε ασθενείς με COVID-19.
Εάν αποδειχθεί επιτυχής, το φάρμακο – το οποίο χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας και της περικαρδίτιδας (φλεγμονή της μεμβράνης της καρδιάς) και είναι άμεσα διαθέσιμο και φθηνό – θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό εργαλείο στον αγώνα κατά της πανδημίας.

https://www.hcs.gr/default.aspx?pageid=1020

23/03/2020